Izvor: JUGpress.com, 29.Nov.2020, 18:31

Izbori u Severnoj Mitrovici i Podujevu

MITROVICA-PODUJEVO

Dva srpska i dva albanska kandidata učestvuju u današnjnim vanrednim izborima za predsednika severne Mitrovice.

Za mesto predsednika opštine kandidovali su se Milan Radojević iz Srpske liste i Dušan Milunović, nezavisni kandidat.

Kandidate imaju i albanske Demokratska partija i Pokret Samoopredeljenje.

Do 15 časova glasalo je 30,3 odsto birača ili sedam hiljada od 23.313 upisanih birača, saopšteno je iz Centralne izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << komisije.

Prema podacima komisije, na lokalnim izborima 2017. godine, do istog vremena, glasalo je 6.275 birača ili 29 odsto.

Predsednika oštine biraju i žitelji Podujeva. U toj opštini koja je nastanjena isključivo Albancima do 15 časova glasalo je 29,76 odsto birača ili 26 hiljada birača od ukupno 87 hiljada.

Na Lokalnim izborima 2017. godine, do istog sata, glasalo je 26.037 birača ili 31 procenat.

Severna Kosovska Mitrovica je u rizičnoj zoni za prenos infekcije i u režimu policijskog časa od 19 časova, ali će zbog izbora kretanje u Mitrovici i Podujevu biti dozvoljeno do 22 sata.

Izbori u severnom delu Mitrovice i Podujevu održavaju se pošto su prethodni predsednici Goran Rakić i Agim Veljiu podneli ostavke i preuzeli dužnosti u kosovskoj vladi.

Birališta su otvorena do 19 časova.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.