Izvor: RTS, 29.Nov.2020, 09:47

Izbori u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i Podujevu

U severnom delu Kosovske Mitrovice i Podujevu održavaju se vanredni izbori za predsednika opštine. Za to mesto u Kosovskoj Mitrovici prijavljena su četiri kandidata, dva Srbina i dva Albanca. Birališta su zatvorena u 19 časova.
Centralna izborna komisija je saopštila da je izlaznost u severnom delu Kosovske Mitrovice bila 39,4 odsto od 23.313 upisanih birača, a u Podujevu, nastanjenom isključivo Albancima, nešto preko 40 odsto od 87 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upisanih birača.

Iz komisije se tokom večeri očekuju preliminarni rezultati.
Prema podacima iz Srpske liste, na osnovu polovine obrađenih glasačkih listića, njihov kandidat Milan Radojević osvojio je 97 odsto glasova.
Prema informacijama izborne komisije, nije bilo većih problema tokom glasanja, a na jednom mestu policija je privela i ispitala osobu zbog sumnje da je sugerisala biračima za koga da glasaju. 
U Mitrovici je moglo da se glasa na 27 biračkih mesta, a žitelji očekuju rešavanje svakodnevnih komunalnih problema.
Za mesto predsednika opštine kadidovali su se Milan Radojević iz Srpske liste i Dušan Milunović, nezavisni kandidat.
Kandidate imaju i albanske Demokratska partija i pokret Samoopredeljenje. 
Izbori u severnom delu Mitrovice i Podujevu održavaju se pošto su prethodni predsednici Goran Rakić i Agim Veljiu podneli ostavke i preuzeli dužnosti u kosovskoj vladi.
Iz Centralne izborne komisije su pozvali birače da nose masku i održavaju distancu. Fomirani su mobilni timovi koji su posećivali obolele od kovida na kućnim adresama kako bi i oni ostvarili svoje glasačko pravo.
Severna Kosovska Mitrovica je u rizičnoj zoni za prenos infekcije i u režimu policijskog časa od 19 časova, ali će zbog izbora kretanje u Mitrovici i Podujevu biti dozvoljeno do 22 sata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dimitrijević: Izbori u S. Mitrovici bez većih problema

Izvor: B92, 29.Nov.2020

Predsednik Opštinske izborne komisije severne Kosovske Mitrovice Slobodan Dimitrijević kaže da izbori za gradonačelnika protiču bez većih problema...Očekuje da će tako biti i do kraja dana...On je za portal Kosovo onlajn rekao da su preduzete sve zaštitne epidemiološke mere, a..Dimitrijević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.