Izbori u SAD: Romni vodi u Kentakiju i Indijani

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2012, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u SAD: Romni vodi u Kentakiju i Indijani

VIŠE od 120 miliona stanovnika Sjedinjenih Američkih Država glasa za predsednika SAD. Mada će izborna noć da se završi glasanjem na Aljasci, prvi zvanični rezultati trke za prvog čoveka Bele kuće znaće se po zatvaranju birališta u Kaliforniji.Demokrata Barak Obama veruje da će opet da se predsedava u Vašingonu, ali ista pozitivna očekivanja vladaju i u taboru republikanca Mita Romnija koji će, ako pobedi, biti prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mormon - predsednik SAD.Ankete pokazuju da je Romni ravnopravan s Obamom, da obojica imaju 50 odsto šansi za pobedu. Kandidat deomkrata, međutim, vodi u većini “sving” država, zbog čega ima veće šanse da osvoji 270 elektorskih glasova neophodnih za pobedu.Pratite sa nama situaciju iz minuta u minut... 00:57 ROMNI VODI U KENTAKIJU I INDIJANIPrema prvim rezultatima koji pristižu, na američkim predsedničkim izborima, posle jednog procenta prebrojanih glasova u Kentakiju, kandidat republikanaca Mit Romni vodi sa 69 prema 30 odsto u odnosu na aktuelnog predsednika Baraka Obamu. TEKST specijalnog izveštača "Novosti" o izborima u SAD pročitajte OVDEPrvi rezultati su poznati i u Indijani, takođe na veoma malom uzorku od tri odsto, a i tu Romni vodi sa 60 prema 38 odsto koliko je dobio Obama.Većina birališta u ostalim državama biće zatvorena u sledeća dva sata. 00:39 KOMPJUTER OBAMINE GLASOVE DOĐELJIVAO ROMNIJU U saveznoj državi Nju Džersi zabeležena je neregularnost vezana za sistem za elektronsko glasanje, izvestila je agencija Anadolija. U dva slučaja građani su glasali za Baraka Obamu, ali je njihov glas registrovan na ime republikanskog kandidata Mita Romnija. Nadležni su zatim povukli sporni aparat iz upotrebe.NOVOG stanara Bele kuće očekuje opadanje moći države na unutrašnjem i spoljnom planu, Stvaranje saveza, rad sa multilateralnim institucijama i mekši hod SAD. Više pročitajte OVDEGradanima Nju Džersija, koji je teško pogođen u naletu snažne oluje "Sendi", prošle sedmice, ostavljena je mogućnost da putem i-mejla glasaju do petka.00:05 OBAMINA BABA:BARAK ĆE POBEDITI, JER UJEDINJUJE RASEBaka aktuelnog američkog predsednika Baraka Obame Sara Obama rekla je da je uverena da će njen unuk drugi put biti izabran za predsednika SAD. Baka Sara rekla je, u svom kenijskom selu Kogelo, čiji stanovnici pomno prate izbore u Americi, da je ključna stvar koja će njenom unuku pomoći da ponovo pobedi "njegov jedinstven stil vladavine ujedinjavanja svih rasa"."Njegov način vladavine, veštine koje je upotrebio da ujedini sve rase u SAD, razlog je što će najverovatnije pobediti", smatra Obamina 90-godišnja baka.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u SAD: Obama i Romni izjednačeni u kolebljivim državama

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2012

VIŠE od 120 miliona stanovnika Sjedinjenih Američkih Država glasa za predsednika SAD. Mada će izborna noć da se završi glasanjem na Aljasci, prvi zvanični rezultati trke za prvog čoveka Bele kuće znaće se po zatvaranju birališta u Kaliforniji.Demokrata Barak Obama veruje da će opet da se...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.