Izbori u Moldaviji: Lider socijalista u prednosti

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Moldaviji: Lider socijalista u prednosti

Predsednički kandidat na izborima u Moldaviji, socijalista Igor Dodon izjavio je da je siguran da će u drugom krugu izbora pobediti.

Prema poslednjim informacijama Centralne izborne komisije, Dodon je na izborima osvojio 48,26 odsto glasova, dok je druga na listi šefica partije Akcija i solidarnost Maja Sandu sa 38,42 odsto glasova.

Predsednički izbori u Moldaviji su održani juče, sa izlaznošću od 48,73 odsto ukupnog broja upisanih birača. Glavna borba na predsedničkim izborima vodila se između pristalica približavanja sa Rusijom i pristalica evropskih integracija.

Za nastavak saradnje i jačanje veza sa Rusijom su lider socijalista Igor Dodon i kandidat koalicije Naše partije Dmitrij Čubašenko, dok ostali učesnici u predsedničkoj trci podržavaju evropske integracije.

Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izlaznost na izborima

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.