Izbori u Crnoj Gori

Izvor: B92, 29.Mar.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Crnoj Gori

Beograd -- Vlada Srbije priprema novi predlog za aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom u kome bi se odustalo od solidarnog oporezivanja svih građana.

Umesto poreza od šest odsto na sva primanja iznad 12.000 dinara, koji je izazvao veliko nezadovoljstvo, Vlada razmišlja da uvede porez samo za zaposlene u državnoj administraciji i javnim preduzećima čije plate prelaze republički prosek od 31.000 dinara.

Razmišlja se i o otpuštanju viška zaposlenih u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kompletnoj državnoj upravi, ali i o dodatnom smanjivanju troškova menadžera u javnim preduzećima.

Gostujući u emisiji "Utisak nedelje", ministar trgovine Slobodan Milosavljević je nagovestio mogućnost odustajanja od dodatnog poreza.

Iako su uvođenje dodatnog poreza najavili premijer i resorni ministri u prisustvu predstavnika MMF-a pre samo nekoliko dana, Milosavljević sada kaže da je to samo jedna od opcija o kojoj se razmišlja, kako bi se popunile rupe u budžetu i uštedelo 100 milijardi dinara.

To jeste bolno za građane sa skromnim primanjima, ali su dodatna sredstva neophodna da se očuva makroekonomska stabilnost u zemlji i njene razvojne perspektive, rekao je Milosavljević.

On je ukazao da je neoporezivi deo zarada dva puta povećan i da se mora pomoći poslodavcima da očuvaju proizvodnju, jer se tako pomaže i građanima da sačuvaju radna mesta.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Crnoj Gori

Izvor: Deutsche Welle, 28.Mar.2009, 17:37

Sutra (29.3.) se u Crnoj Gori održavaju prevremeni parlamentarni izbori. Na čelu zemlje sa 650.000 stanovnika su već skoro 2 decenije na čelu reformirani komunisti Mila Đukanovića. Ankete pokazuju da će to tako i ostati.

Nastavak na Deutsche Welle...

Najave događaja za 29. marta

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2009

PODGORICA - U Crnoj Gori prijevremeni parlamentarni izbori, lokalni izbori u Nikšiću i Budvi i izbori za gradonačelnike Herceg Novog i Tivta. RIM - Sastanak ministara rada G7 SAN HOZE - Predsjednik Kostarike Oskar Arijas sastaće se sa američkim potpredsjednikom Džozefom Bajdenom. HAVANA - Generalni...

Nastavak na Capital.ba...

U Crnoj Gori danas parlamentarni izbori

Izvor: 24sata, 29.Mar.2009

Pravo glasanja na parlamentarnim izborima ima nešto više od 498.000 građana Crne Gore, što je za oko 8.000 više nego na predsedničkim izborima održanim prošle godine.

Nastavak na 24sata...

Izbori u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 29.Mar.2009

Na osnovu 81 odsto obrađenog materijala koalicija "Evropska Crna Gora - Milo Đukanović" osvojila je 60,5 odsto glasova ili 49 od 81 manadata u Skupštini Crne Gore, saopštio Centar za monitoring. DPS objavio pobedu. Izlaznost veća od 65 odsto, ali manja nego 2006. godine. ..Na osnovu 81 odsto obrađenog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.