Izbori u Beogradu 10. decembra

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Beogradu 10. decembra

Beograd -- Lokalni izbori u Beogradu trebalo bi da budu održani 10. decembra, nezvanično saznaje B92.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je ranije da će njegova stranka na izbore izaći sa listom "SNS - Aleksandar Vučić".

Prema njegovim rečima, to je poslednji put da će SNS nastupiti sa tim imenom.

Vučić je nakon govora u zemunskoj hali Pinki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozvao naprednjake da već od ponedeljka započnu kampanju za izbore Skupštinu Beograda.

Posle Vučića, okupljenima se obratio i funkcioner stranke Nebojša Stefanovic i najavio da bi izbori za Skupštinu grada Beograda mogli da budu održani vec u decembru ove godine.

Kampanju SNS pred beogradske izbore neće predvoditi jedna osoba koja će biti kandidat za gradonačelnika, već će postojati tim za prestonicu, objavio je nešto ranije "Danas".

"Tim za prestonicu nastupaće kolektivno u kampanji, dok će odluka o tome ko će postati gradonačelnik biti doneta na osnovu izbornih rezultata koja ostvari SNS. Sadašnji gradonačelnik Siniša Mali ostaće na toj funkciji do raspisivanja izbora i neće se definitivno ići na opciju da se on povuče, odnosno da koji mesec pre izbora podnese ostavku”, kaže izvor lista “Danas”.

Ko će sve biti u timu SNS za gradsku kampanju, nije još izvesno. Pominje se i medijski stručnjak Nebojša Krstić i, naravno, gradski menadžer Goran Vesić, za koga se spekuliše da ima najjače ambicije da bude šef prestonice.

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i dr.) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.