Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Austriji: Van der Belen pobjednik sa 51,68 odsto glasova

BEČ – Nakon 100 odsto prebrojanih glasova na biralištima, pobjednik na današnjim predsjedničkim izborima u Austriji, nezavisni kandidat Aleksander van der Belen, osvojio je 51,69 odsto glasova, a njegov protivkanidat iz desničarske Slobodarske partije (FPO) Norbert Hofer 48,32 odsto glasova.

U ove rezultate nisu uključeni glasovi predati putem pošte, na osnovu kojih će Van der Belen, prema procjeni instituta ARGE osvojiti ukupno 53,3 odsto glasova, dok će Hofer >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pasti na 46,7 procenata.

Glasovi pristigli putem pošte biće prebrojavani sutra od 9 časova.

Izlaznost na predsjedničkim izborima, prema preliminarnim rezultatima, iznosila je 64,56 odsto, a uz glasove putem pošte biće najvjerovatnije na 74 procenata.

Aleksander Van der Belen ocenio je da je njegova pobjeda nad Hoferom pobjeda proevropske Austrije i istakao da će biti predsjednik svih Austrijanaca.

On je dodao da su njegovoj pobjedi doprinjele i "stare vrijednosti koje je promovisao", kao što su sloboda, jednakost i solidarnost.

Evropski zvaničnici i političari članica Unije pozdravili su njegovu pobjedu kao dobru vijest za Evropu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.