Izvor: Beta, 29.Jan.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori neće destabilizovati kurs

BEOGRAD, 29. januara 2014. (Beta) - Raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji neće destabilizovati devizni kurs, a Narodna banka Srbije (NBS) će raspoloživim merama sprečiti sve špekulativne radnje koje mogu da utiču na slabljenje domaće valute, izjavila je u sredu agenciji Beta guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

"Ne želimo da izbori, pod izgovorom izborne neizvesnosti, koja to u Srbiji po prvi put nije, budu u prilog bilo kojoj interesnoj grupi ili pojedincu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekla je Tabaković.

Pokušaja destabilizacije NBS i deviznog kursa bilo je, kako je ukazala, od njenog dolaska na čelo centralne banke, ali je rukovodsto NBS pokazalo rešenost da to spreči.

Guverner NBS je objasnila da je slabljenje dinara od početka godine posledica uobičajene tražnje za devizama uvoznika energenata i smanjenje kvantitativnih olakšica američkih federalnih rezervi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izbori (ne)će destabilizovati kurs

Izvor: Mondo, 29.Jan.2014

Raspisivanje prevremenih izbora neće destabilizovati devizni kurs, a biće sprečene sve špekulativne radnje, kažu iz..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.