Izbori – krađa ili obmana!

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2012, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori – krađa ili obmana!

Neverovatno ali istinito – svi osim jednog, koji su imali dokaze ili samo sumnju da su izbori pokradeni ili da je reč samo o obmani naroda, od domaćih do stranih posmatrača, naprasno su odustali. Neko ih je ubedio da odustanu, jer  to ne koristi Srbiji!
Kojoj Srbiji?
I da li Srbiji ili njima. Uostalom, ovo drugo će biti uočljivo već sutra kada bude sastavljhena Vlada. Ako se u njoj nadju Vojvodjanski Madjari, ili makar pored Vlade, LDP i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << URS, sve će postati shvatljivije. Jedino će narod odista ostati obmanut, ali je moguće i naknadno, u Skupštini otvoriti postupak dokazivanja da je na izborima bilo kradje i od koga!
Zbog toga ne bi trebalo odustajati od izbornog procesa, jer onaj koji je pokazao džakove sa nadjenim listićima, pravu šansu ima baš u Skupštini gde je pojedinačno najjači.
Dakle, od prvih reakcija Vojvodjanskih Madjara, Čedomira Jovanovića u ime koalicije koja je okupljena oko negovog „Preokreta“ do „Dveri“ i grupe gradjana, svi  koji su iznosili brojne sumnje da su pokradeni, čak i za  30.000 glasova, kao što je to činio Ištvan Pastor – odjednom su se predomislili i više se ne oglašavaju.
Čini to samo sekretar Skupštine Srbije, u ime Republičke izborne komisije Odalović, sa čudnom tezoma – Tomislav Nikolić jeste uložio žalbu na rezultate, ali se ona odbacuje jer  Nikolić nije imao pravo da stavlja prigovor na ostale, osim na  predsedničke izbore.
Tipično za Srbiju. I za tumačenje pravnih normi. Odalović ne poriče da je bilo nepravilnosti, on ne objašnjava Srbiji kako je bilo moguće da se pojavi toliko nepravilnosti i da u pojedinim mestima je to u zabrinjavajućem broju, već suštinu briše formalnim prvanim začkoljicama.
Neke stavri će morati u Skupštini da se rasprave. Recimo:
Čudno je, recimo, da su naknadnim prebrojavanjem Albanci iz Preševske doline dobili poslaničko mesto. Ko su ti glasači. I koliko u biračkim spiskovima koji po poslednjem popisu jednostavno nema jer su bojkotovali popis!
Kako su oni uopšte gradjani države Srbije!
Odalović u fono izjavi tvrdi da je za Srbiju jedino merodavno što je zaključila Republička izborna komisija po žalbi Tomislava Nikolića, a o „slučaju džaka punog bačenih listića“ – policija i tužilaštvo će nastaviti da  istragu. Dokle? Možda i do sledećih izbora.
„Državni licencirani analatičari“, naravno, smtaraju sve akcije SNS nepromišljenim - Ali, kada je uopšte reč o izborima, oni su  u pravu – ni velike stranke nisu imali obučene ljude na izbornim mestima. Ni mnogi lideri stranaka nisu potencirali državničke stvari iz stranačkih političkih ciljeva, jer su istovremeno održavani i izbori za šefa države.
Dakle, za zemlju Srbiju je veoma bitno da se na izborna mesta ne šalju tetke, strine, njihova deca već obučeni aktivisti. Samo tada će se sprečiti  da bilo ko posle izbora može da se „poziva“ da nije bilo primedbi. Ali, ni to nije puna sigurnost u poštenim izborima. Imao sam priliku da od jednog bivšeg predsednika jugoslovenske vlade čujem da je i sam bio iznenadjen kada je shvatio da su najveće i najopasnije kradje ne na samim biralištima, već u zameni lista „navodno prebrojanih i od svih potpisanih lista“, jer ih usput, oni koji kontrolišu izbore, – zamene?!
U ovo malo preostalog vremena bitno je  poentu stavi na državničke programe i osptanak nacije. I ne  zaboraviti – Srbi umeju da budu naivni, ali i nemilosrdni kada shvate da su „obmanuti“.
St. Dušanović
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.