Izbori će biti ponovljeni u Tutinu

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori će biti ponovljeni u Tutinu

BEOGRAD, 26. oktobra 2014. (Beta) - Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni u opštini Tutin, dok će u ostalim opštinama prvi rezultati biti gotovi u ponedeljak u toku dana, izjavio je zamenik predsednika Republičke izborne komisije (RIK) Ivan Šebek.

Šebek je kazao da se na dva biračka mesta u Tutinu dogodila ista situacija, a to je da su članovi biračkog odbora pocepali birački spisak zbog čega je i glasanje prekinuto.

"U toj opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << će izbori biti ponovljeni, najverovatnije sledeće nedelje", rekao je Šebek za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Zamenik predsednika RIK istakao je da će preliminarni rezultati izbora biti poznati u ponedeljak u toku dana, dok će konačni rezultati biti gotovi do četvrtka u 20 časova.

Pripadnici 20 manjinskih zajednica u Srbiji do 20 časova na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biraju svoje predstavnike.

Od 20 manjinskih zajednica, 17 svoje predstavnike bira neposredno, dok su hrvatska, crnogorska i makedonska zajednica svoje predstavnike izabrale putem elektorske skupštine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.