Izbori 4. marta

Izvor: MC Bor, 15.Jan.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 4. marta

Bor, Beograd, Aranđelovac, 15.01.2018.
Predsednica Skupštine Maja Gojković je danas raspisala lokalne izbore u opštinama Bor i Aranđelovac kao i u gradu Beogradu za 4. mart.

 Rokovi za izvršenje ove odluke počinju da teku danom objavljivanja odluke u „Službenom glasniku“ navela je predsednica Skupštine Srbije.

Ona je pozvala građane Beograda, Bora i Aranđelovca da izađu na izbore jer svojim glasom odlučuju kako će izgledati budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << njihovih gradova, život njihovih porodica i prijatelja.Đ
Važno je da na ove izbore izađu svi i da biraju vredne i marljive ljude – rekla je Gojković i poručila građanima da onoga dana kada glasaju imaju u vidu da se glasa za odbornike u tim skupštinama i da je važno da pogledaju ko se nalazi na listi i ko su ti ljudi, kakve su im biografije i šta su do sada radili, dodajući –  glasajte isključivo za njihove planove i programe i ideje.

Kandidatima za odbornike je poručila da ozbiljno shvate kampanju i da svojim radom i odgvornošću pokažu da poštuju Beograd, Bor i Aranđelovac i njihove građane i da se isključivo takmiče i obraćaju građanima idejama, a ne mržnjom.
Javnobeležnička komora spremna je za predstojeće izbore koji će se održati u Beogradu, Boru i Aranđelovcu 4. marta, a overe će se obavljati i van radnog vremena, rekao je predsednik komore Miodrag Đukanović Tanjugu.

Javni beležnici su dužni da overe potpisa birača obavljaju u toku i van radnog vremena, a pored njih overe potpisa samostalno mogu obavljati i javnobeležnički pomoćnici, saradnici i pripravnici upisani u Imenike Komore, napomenuo je predsednik Javnobeležničke komore.
„Procenjuje se da je sa ovim brojem beležnika moguće overiti dnevno oko 30.000 potpisa u Beogradu što bi trebalo bude dovoljno za nesmetan izborni proces tokom kojeg stranke i udruženja moraju da obezbede i formalnu podršku birača“, rekao je Đukanović i dodao da će Komora pomno pratiti situaciju na terenu i reagovati u slučaju da dođe do neočekivanih zastoja.
Prema njegovim rečima, važno je i da se prikupljanje i overa potpisa obavljaju na adekvatnim mestima i uz potrebne tehničke uslove kako bi se čitav proces odvijao bez zastoja.
„To je u interesu i birača i stranaka koje potpise prikupljaju“ , zaključio je Đukanović.
 

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.