Izbori 31. marta ili 14. aprila?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2019, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 31. marta ili 14. aprila?

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić blizu je odluke da Srbija na proleće ide na vanredne parlamentarne izbore i ako uz saglasnost vrha partije prelomi, na birališta će se ići 31. marta ili 14. aprila, pišu "Večernje novosti".

Prema nezavaničnim saznanjima lista, koji se poziva na svoje izvore, Vučić još nije doneo odluku, ali sve upućuje na to da će građani novi saziv Narodne skupštine birati pre toka.

Vučić se o ovoj opciji već konsultovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa najbilžim saradnicima i nije isključeno da se o tome raspravlja narednih sedmica, najpre na sednici Predsedništva stranke.

Kako navode "Novosti", Vučića će u ovoj nameri učvrstiti Priština i Brisel, ukoliko Albanci ne ukinu takse na robu iz centralne Srbije i ako uz inertnost EU nastave da blokiraju dijalog sa Beogradom.

List napominje i da će i sama EU ući u aprilu u predizbornu kampanju, a potom i u izbore za Evropski parlament, sto znaci da će biti u institucionalnom vakuumu do kraja 2019. godine.

Kako se navodi, treba imati u vidu i takozvani domaći momenat , odnosno sve jači pritisak iz stranke na Vučića da se izmeri snaga na biralištima sada, a ne sledeće godine, kada je redovni termin.

"Novosti" pišu da je drugi, nimalo zanemajući motiv i procena da bi protesti koji imaju masku građanskih, a iza kojih stoje Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, mogli da dobiju zamah uz podršku stranog faktora, pa bi, iz ugla SNS, bolje bilo ići sada na izbore. Pogotovo što su po svim istraživanjima naprednjaci najjača partija sa podrškom iznad 50 odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.