Izbori 22. aprila?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori 22. aprila?

BEOGRAD -

Najverovatniji datum održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u Srbiji, prema aktuelnim planovima usaglašenim u najbližem okruženju predsednika Srbije Borisa Tadića, jeste 22. april 2012, nedelju dana posle Uskrsa, koji sledeće godine pada 15. aprila, saznaje "Danas".

"To je datum oko kojeg trenutno postoji saglasnost", rekli su tom listu dobro obavešteni izvori bliski predsednikovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kabinetu.

Oni su potvrdili da spajanje svih izbora, odnosno raspisivanje opštih za april naredne godine nije opcija koja se trenutno ozbiljno razmatra.

"U ovom momentu, razgovaramo samo o opciji republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora u aprilu ili maju, odnosno predsedničkih u novembru ili, verovatnije, u decembru", rečeno je "Danasu" u vrhu DS.

Datum izbora ponovo tema u Skupštini Srbije

Datum održavanja parlamentarnih izbora tema je koja je poslanike dočekala i posle letnje pauze, pa su tako poslanici vladajuće većine poručili da izbori treba da se održe u zakonski predviđenom roku, a opozicija da ih je već odavno trebalo raspisati.

Komentarišući pisanja pojedinih medija da bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji mogli da budu održani 22. aprila sledeće godine, a predsednički krajem te godine, šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija naglasila je da je interes građana da vlada do kraja uradi posao za koji je dobila mandat i da se izbori održe u redovnom roku.

"Sve drugo mislim da ćemo na vreme svi znati, i koji je to tačan datum i za parlamentarne izbore i da li će parlamentarni izbori biti spojeni sa još nekim izborima", rekla je Kolundžija novinarima u parlamentu.

I u Partiji ujedinjenih penzionera Srbije smatraju da bi izbore, ukoliko ne bude posebnog razloga da budu prevremeni, trebalo održati u redovnom postupku na svim nivoima, republičkim, pokrajinskim i lokalnim.

Šef poslaničke grupe PUPS Momo Čolaković rekao je da će PUPS podržati opciju za koju se njihov koalicioni partner DS opredeli.

U Demokratskoj stranci Srbije, međutim, smatraju da bi izbore trebalo raspisati što pre, jer aktuelna vlada nema odgovore na goruće probleme.

"Važno je da izbori budu što je moguće pre, nije nebitno da li će oni biti održani nekoliko meseci ranije, i zato mislim da bi za sve nas bilo bolje da budu raspisani što pre", ocenio je zamenik šefa poslaničke grupe DSS Radojko Obradović i dodao da je izbore trebalo raspisati još pre dve godine.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.