Izabrana dva člana VSS-a

Izvor: B92, 20.Jan.2012, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana dva člana VSS-a

Beograd -- Sudije Miroljub Tomić i Zorana Delibašić dobili najviše glasova na izborima za upražnjeno mesto člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova.

Na osnovu izbornog materijala primljenog iz sva četiri biračka odbora, Izborna komisija VSS je utvrdila da je sudija Tomić dobio 126 glasova, a Delibašić 61.

Na izborima u apelacionim sudovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je bilo tajno, kako je navedeno, od ukupno upisanih 217 sudija birača, glasao je 201 ili 92,63 odsto.

Izbori za upražnjeno mesta člana VSS održani su pošto je sudija Apelacionog suda u Beogradu Milimir Lukić 23. novembra 2011. podneo ostavku na članstvo u tom telu.

Kandidate koji su dobili najviše glasova sve četiri apelaciona suda Visoki Savet sudstva predlaže Narodnoj skupštini, koja bira izborne članove Saveta s mandatom od pet godina.

VSS ima ukupno 11 članova, od toga osam izbornih.

U Visokom savetu sudstva upražnjeno je još jedno sudijsko mesto posle hapšenja sudije Blagoja Jakšića koji je na tu dužnost izabran iz redova sudija prekršajnih sudova.

Jakšić je uhapšen krajem septembra 2011. zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, pa je suspendovan iz VSS, ali postupak za popunu njegovog mesta nije pokrenut, jer se za to nisu stekli zakonski uslovi.

Od tada Savet radi u nepotpunom sastavu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoki savet sudstva izabrao dva člana

Izvor: Mondo, 20.Jan.2012

Najviše glasova na izborima za upražnjeno mesto člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova dobili su sudije Miroljub Tomić i Zorana Delibašić.

Nastavak na Mondo...

Kragujevački sudija novi član VSS-a

Izvor: Šumadija Press, 20.Jan.2012

Sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, Miroljub Tomić i Zorana Delibašić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, dobili su najviše glasova..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.