Iz Brazila, preko Paragvaja do Venecuele

Izvor: RTS, 28.Feb.2019, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Brazila, preko Paragvaja do Venecuele

Huan Gvaido je najavio da će se do ponedeljka vratiti u Venecuelu. U međuvremenu će otići do Paragvaja, a prethodno je bio u Kolumbiji. Bez razgovora o izborima, ne može biti dijaloga sa Nikolasom Madurom, poručio je Gvaido.
Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido rekao je da planira da se vrati u Venecuelu, uprkos pretnjama koje su upućene njemu i njegovoj porodici, među kojima je i pretnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvorom.

Rekao je da će najpre da ode za Paragvaj, ali da će do ponedeljka biti u Venecueli.
Obraćajući se medijima, nakon razgovora sa predsednikom Brazila Žair Bolsonarom, Gvaido je rekao da ne može biti dijaloga sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, bez razgovora o izborima.
Gvaido je rekao i da su sankcije neophodne kako ne bi "sve iz Venecuele bilo opljačkano".
Bolsonaro je izjavio da Gvaido predstavlja nadu da će ponovo biti uspostavljena "slobodna, demokratska i prosperitetna Venecuela".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Guaido: Do ponedjeljka sam u Venecueli bez obzira na prijetnje

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2019

BRAZILIJA - Venecuelanski opozicioni lider Huan Guaido izjavio je da će se do ponedjeljka vratiti u Venecuelu uprkos prijetnjama koje su upućene njemu i njegovoj porodici, i da će u petak iz Brazila otputovati u Paragvaj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.