Ivani (12) su operisali majku, deda joj je šlogiran, a baka bez noge. Odličan je đak i vodi bitku za goli život (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Feb.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivani (12) su operisali majku, deda joj je šlogiran, a baka bez noge. Odličan je đak i vodi bitku za goli život (FOTO)

Redakciji Telegrafa stiglo je jedno od najtužnijih pisama koje je mogla da napiše samo dečja ruka i malena, namučena duša. Devojčica Ivana Đorđević (12) odlična je učenica VI razreda OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun polju, koja pokušava da se izbori za bolji socijalni status svoje porodice!

- Poštovanje! Molim vas, ja sam Ivana Đorđević, bolujem od srčanog zaliska. Inače imam 12 godina i odličan sam đak. Otac me se odrekao. Živim sa majkom koja ima polip na debelom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << crevu i utvrđene su joj maligne promene na grudima, zbog čega su joj operisali grudi.

Sa nama je i šlogirani deda, koji ima epi napade i baka, kojoj je amputirana noga. Nju su odbili za tuđu negu i pomoć. Živimo od socijalne pomoći od 12.000 dinara i dečjeg dodatka koji iznosi 2.500 dinara, a samo nas račun za infostan staje 15.000 dinara - napisala je iskreno ova devojčica.

Foto: Privatna arhiva

Ivana je naglasila da stanuju u nužnom smeštaju i da svakodnevno strahuju da će ih izbaciti na ulicu jer nemaju rešeno stambeno pitanje.

Njena majka Jelena (35) otkriva da im samo za lekove neophodna jedna prosečna plata, a da ona nije sposobna za rad.

- Znam da moram da imam snage zbog Ivane, ali nije lako. Kontrolori me izbacuju iz prevoza, obuća mi propušta, više smo gladni nego siti. A moram da platim račune kako znam i umem, samo da ostanemo u trenutnom smeštaju - objašnjava nam ova žena koja je rešena da ne odustane.

Foto: Privatna arhiva

Ona dodaje da se ne seća kada je detetu kupila nešto novo od garderobe ili obuće, a o punom frižideru, školskom priboru, opremanju radnog prostora, televizoru i nekim drugim potrebštibama da i ne govori.

U slučaju da možete da pomognete ovoj porodici, žiro račun je otvoren u banci Intesa na ime Jelene Đorđević: 908-16001-87, poziv na broj 51-101-0000994/1.

Njihov broj telefona je 061/2595659.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.