Italija, loš rezultat populista na lokalnim izborima

Izvor: RTS, 12.Jun.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija, loš rezultat populista na lokalnim izborima

U prvom krugu lokalnih izbora u Italiji populistički Pokret "Pet zvezdica" pretrpeo je težak udarac pošto njegovi kandidati u sedam gradova nisu uspeli da se plasiraju u drugi krug glasanja zakazan za 25. jun.
Prema izbornim anketama objavljenim na italijanskoj državnoj televiziji RAI, kandidati ovog pokreta, koji u istraživanjima javnog mnjenja na nacionalnom nivou stoji rame uz rame sa vladajućom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Demokratskom partijom, na juče održanim izborima završili su na trećem ili četrtom mestu u Parmi, Veroni, Palermu, L'Akvili, Katancaru, Tarantu i Đenovi, rodnom gradu osnivača Pokreta "Pet zvezdica" komičara Bepea Grila.
Rojters navodi da, ukoliko i zvanični rezultati budu ovakvi, oni će značajno potkopati nade pokreta u trijumf na parlamentarnim izborima u Italiji koji moraju da budu održani od maja 2018.
Agencija navodi da bi to ukazalo i da stranke koje se suprotstvljaju establišmentu gube dah širom Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DEBAKL PET ZVEZDICA Grilo najveći gubitnik prvog kruga izbora u Italiji

Izvor: Blic, 12.Jun.2017

Populistički Pokret pet zvezdica najveći je gubitnik posle prvog kruga lokalnih izbora u Italiji, jer se u najvećem delu velikih gradova nije plasirao u drugi krug izbora. Pokret je ispao u prvom krugu u Đenovi, Palermu, Katancaru, Akvili i Veroni...Za lidera tog pokreta Bepea Grila je posebno bolan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.