Istraživanje Ipsos Stratedžik Marketing: Vučiću 60,1 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2022, 14:09

Istraživanje Ipsos Stratedžik Marketing: Vučiću 60,1 odsto

Međunarodna istraživačka i konsalting kompanija IPSOS objavila je svoju procenu rezultata na predstojećim izborima.

Očekivana izlaznost iznosi 58.7 odsto, odnosno očekuje se da bude u intervalu od 56.9 do 60.5 odsto u odnosu na broj upisanih birača, stoji u saopštenju IPSOS-a.

Lista "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" ima veliku šansu da osvoji natpolovičnu većinu mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, budući da tri dana pred izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima podršku 51.4% građana.

Kada je reč o predsedničkim izborima, Aleksandar Vučić bi, prema rezultatima ankete, kada se oduzmu nevažeći glasovi, osvojiio 60.1 odsto, odnosno apsolutnu većinu glasova.

Kako izgleda kompletna slika?

Posle liste SNS, projektovani rezultati za parlamentarne izbore izgledaju ovako:

Druga je Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu sa 13.8%, a trećeplasirana lista Ivica Dačić – Premijer Srbije sa 8.5%. Očekuje se da cenzus pređu lista Moramo, lista Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju i lista Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici. Šansu da pređu cenzus imaju još lista Suverenisti – Saša Radulović – Milan Stamatović – dr Jovana Stojković i lista Boško Obradović – Patriotski blok.

Osim njih, većina manjinskih lista koje se kandiduju na izborima, prema rezultatima istraživanja, imaće predstavnike u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Drugoplasirani na predsedničkim izborima je Zdravko Ponoš sa 16.4%, dok ostali predsednički kandidati imaju u procentima izraženu jednocifrenu podršku.

Postizborna istraživanja pokazuju da jedan broj glasača odlučuje za koga će glasati u poslednjih nekoliko dana pred izbore. Iz tog razloga, kao i zbog niske lojalnosti birača određenih stranaka, moguće je da u poslednjem trentuku dođe do prelivanja glasova unutar blokova sličnih stranka, što važi i za predsedničke izbore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.