Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 15:38

Istina: Novi Sad treba da dobije gradsku šumu, Park ljubavi i botaničku baštu

Stranka "Istina", pod rednim brojem 7 na lokalnim izborima, saopštila je da im je jedan od prioriteta da se "Novi Sad ozeleni i počne ponovo da diše punim plućima".

"Stoga je deo našeg plana da insistiramo na zelenim površinama, vertikalnom i parternom ozeljenjavanju gde god je to moguće, na stvaranju novih parkova, formiranju botaničke bašte, ali i makar jedne gradske šume. Takođe, Park ljubavi je deo naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kampanje, jer želimo da Novi Sad postane ne samo grad kulture i omladine, već i grad ljubavi i da za to bude zvanično i proglašen", kažu u Istini.

Kako navode, parkom bi dominirala ideja romantike i dugih  šetnji, vožnje fijakerom, uz primeren kulturno - umetnički sadržaj, inspirisan ljubavlju.

"Jer želimo da održimo porodične tradicije i običaje, uz koje smo svi odrastali. Porodica je na prvom mestu, stoga je ideja da u parku svaki par koji se venča na teritoriji grada Novog Sada, kao i svako dete koje se rodi, mogu da dobiju zasađeno drvo obeleženo pločicom ispred njega. Uz fontanu, javne česme, jezero i potočiće preko kojih vode mostići, posebnu čar bi davale skulpture domaćih umetnika, urađene na temu najlepših domaćih i stranih ljubavnih stihova i u čast velikih ljubavi iz domaće i strane istorije i literature, kao i spomenici domaćim umetnicima koji su zadužili srpsku kulturu. Centralnim delom parka bi dominirao Spomenik ljubavi, uz par cvećara po obodu i restoran za venčavanja, kao i nekoliko saletli i amfiteatara raspoređenih po parku za muzička, pesnička i ostala kulturna dešavanja".

Iz "Istine" poručuju da će na urbanistima biti da pronađu adekvatnu lokaciju, kao i da odrede površinu za navedenu namenu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.