Inicijativa Ne davimo Beograd ostaje u bojkotu izbora

Izvor: VOA, 20.Maj.2020, 11:59

Inicijativa Ne davimo Beograd ostaje u bojkotu izbora

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da ostaje u bojkotu izbora, rečeno je na konferenciji za novinare.  Predstavnik inicijative Radomir Lazović rekao je da je unutar organizacije održana serija sastanaka kako bi se utvrdli stavovi povodom predstojećih izbora, a da su razlog za to bile izmenjene okolnosti usled pandemije, akcije inicijative "Bukom protiv diktature" i odustanak nekih opozicionih stranaka poput PSG i DJB od bojkota izbora. Lazović je rekao da se potvrdilo da je bojkot najbolja borba protiv diktature jer se tako priznaje da su izbori farsa. "Mi jedna čekamo da se oprobamo na izborima kada bude minimum izbornih uslova, ali ne u ovoj fazi". Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd je podsetio da je među strankama ranije postojao skoro potpuni konsenzus oko toga da izborni uslovi nisu fer, kao i da je veliki broj organizacija tada proglasio bojkot izbora, a da je pitanje zašto su neke sada od toga odustale. "Žao nam je što se otupela oštrica bojkota premišljanjem različitih stranaka ", rekao je Lazović i istakao da u Inicijativi veruju da je "bojkot i dalje najbolji put". On je najavio da će i u narednom periodu biti akcija poput "Bukom protiv diktature". Kako je objasnio, sve akcije Incijative biće organizovane samostalno, uz učešće građana, ali će doprineti zajeničkom cilju - smeni aktuelnog režima.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojkot je najbolje oružje protiv diktature

Izvor: Danas, 20.Maj.2020

Inicijativa Ne davimo Beograd donela je odluku da ostane pri pozivu građana da bojkotuju predstojeće izbore, nakon konsultacija i razgovora koje su članovi te inicijative vodili povodom novonastalih društveno političkih okolnosti izazvanih epidemijom, ističe u razgovoru za Danas Biljana Đorđević...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.