Imenovan Nadzorni odbor za izbornu kampanju

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 16:02

Imenovan Nadzorni odbor za izbornu kampanju

Skupština Srbije usvojila je danas Odluku o imenovanju članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

U Nadzorni odbor se imenuju članovi - upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislav Goncić, doktor političkih nauka Aleksandar Milosavljević, redovni profesor Dragan Vučinić, doktor političkih nauka Jovanka Matić, naučni savetnik Slobodan Prvanović, redovni profesor Branko Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović.

Pored njih, tu su i vanredni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profesor Bojan Tubić, magistar nauka Vojin Vučićević i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Nadzorni odbor će pratiti izborni proces, a kako je ranije rekao predsednik Odbora za pravosuđe Vladimir Đukanović, reč je o novom telu na čijem je formiranju insistirala opozicija.

"To telo će nadzirati rad, odnosno čitav izborni proces i imaju pravo da kažu da li nešto nije u redu, da li postoji pritisak vlasti, da li medijski nešto nije u redu, u smislu predstavljanja kandidata", rekao je ranije Đukanović za Tanjug.

Prema njegovim rečima, članovi Nadzornog odbora mogu javnosti da iskažu svoje neslaganje sa izbornim procesom, kao i Republičkoj izbornoj komisiji.

Očekuje se da će Nadzorni odbor biti formiran po raspisivanju izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.