IZBORI ZA PREDSEDNIKA KIK-BOKS SAVEZA SRBIJE: Basrak jedan od dvojice kandidata

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 15:28

IZBORI ZA PREDSEDNIKA KIK-BOKS SAVEZA SRBIJE: Basrak jedan od dvojice kandidata

"Želim novu energiju i nove ljude..."

Istaknuti kik-bokser, nekadašnji prvak sveta u profesionalnoj i šampion Evrope u amaterskoj konkurenciji, Duško Basrak, kandidat je za predsednika Kik-boks saveza Srbije.

Jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji u poslednje vreme suočen je sa brojnim problemima, a izbori će biti održani u subotu.

- Prethodno rukovodstvo dovelo je Savez u tešku finansijsku situaciju i blokadu računa. Nije tu bilo nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zle namere, već je isključivo reč o nestručnom poslovanju - kaže Basrak i dodaje: - Sve to doprinelo je podelama unutar Saveza, narušeni su međuljudski odnosi i sve to je uticalo na kik-boks kao sport koji nije mogao da ostane imun na sve to što se dešava.

Basrak ističe da nije imao nameru da se kandiduje za predsednika Saveza, ali su ga brojni prijatelji iz kik-boks kulobova iz čitave Srbije kao i mnogobrojni bivši trofejni reprezentativci predložili za tu funkciju:

- Želja je da pokušam da kik-boks izvučem iz situacije u kojoj se nalazi. Kada sam shvatio koliku podršku imam, rešio sam da se kandidujem i kao svaki borac prelomio da istrajem do kraja. Ideja i moj osnovni zadatak biće ujednijenje svih onih koji vole kik-boks kao sport. Da se prevaziđu podele i da se Savez izvuče iz finansijskih problema.

Po rečima Basraka, za mesec dana predstoji Evropsko prvenstvo za juniore u Istanbulu, a zbog teške finansijske situcaije 20 naših takmičara nema organizovane pripreme, niti rezervisane karte za put ni smeštaj u Turskoj. Basrak ističe da kik-boks kao izuzetno trefejan srpski sport to nije zaslužio.

- Želim novu energiju i nove ljude u srpskom kik boksu, od trenbera preko selektora do članova Upravnog odbora. Da se podele uloge na pravi način i da svako radi posao u kom je najbolji. Prvenstveni cilj biće i da se dovedu uspešni porivredenici da nam pomognu i pruže finansijsku podršku. Uvažiću svaki deo kik-boks Srbije i da svako ko to želi nađe segment u kom može da pomogne - zaključio je Basrak.

Protivkandidat Dušku Basraku na izborima za predsenika Kik-boks saveza Srbije biće Nenad Pagonis.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Katarina Lazović, srpska odbojkašica
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.