IZBORI U HRVATSKOJ: Glasali predsednica i premijer, glasanje protiče u najboljem redu

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U HRVATSKOJ: Glasali predsednica i premijer, glasanje protiče u najboljem redu

Na današnjim izborima za Hrvatski sabor, koji za sada protiču u najboljem redu, glasali su hrvatski premijer Zoran Milanović i predsednica Kolinda Grabar Kitarović."Ovo do sada je bila igra, sada počinje pravi posao", poručio je Milanović, preneo je Index.hr. Predsednica je pozvala sve građane s pravom glasa da učine isto što i ona "jer danas biramo svoju sudbinu za sledeće četiri godine", prenela je Hina. "Pozivam sve državljane Republike Hrvatske s pravom glasa da pristupe izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i daju svoj glas jer danas biramo svoju sudbinu za sledeće četiri godine", rekla je hrvatska predsednica. Hina piše da će predsednica večeras na Pantovčaku čekati da Državno izborno poverenstvo (DIP) objavi prve neslužbene rezultate izbora, a posle će dati izjavu. Kakav je interes birača za saborske izbore znaće se u podne, kada ce DIP objaviti podatke o odzivu do 11, 30 sati. Prvi izborni rezultati, sa oko 15 posto biračkih mesta, će biti objavljeni u 22 sata, dok bi u ponoć trebali biti poznati podaci za oko 80 posto mesta, prenose hrvatski mediji. GRADONAČELNIK ZAGREBA GLASAO ODMAH PO OTVARANjU BIRALIŠTA Predsednik stranke "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti" i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić glasao je danas u sedam sati, odmah nakon otvaranja birališta, na glasačkom mestu u Njegoševoj ulici u Zagrebu. Bandić je, pošto je iskoristio svoje biračko pravo, poručio da je uveren da će izlaznost na parlamentarne izbore biti veća od 60 odsto, prenela je agencija Hina. Zagrebački gradonačelnik je dodao da želi da današnji dan bude pravi praznik demokratije. "Iz dva razloga - zato što svake četiri godine ljudi imaju pravo da odlučuju o svojoj sudbini. Ja sam uveren da će 8. novembar biti zapisan u istoriji ", istakao je Bandić. "Danas je lepo vreme i uveren sam da će izlaznost biti preko 60 odsto i da ćemo dobiti pravu i odgovornu vlast u Hrvatskoj", poručio je Bandić. Stranka "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti" na parlamentarne izbore izašla je u koaliciji - Koaliciji rada i solidarnosti, sa još 13 stranaka.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Izbori u Hrvatskoj: Glasali predsednica i premijer

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015

Na izborima za Hrvatski sabor koji se održavaju u nedelji i za sada, prema pisanju medija, protiču u najboljem redu, glasali su hrvatski premijer Zoran Milanović i predsednica Kolinda Grabar Kitarović..."Ovo do sada je bila igra, sada počinje pravi posao", poručio je Milanović, preneo je Index.hr...Predsednica...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.