Izvor: Danas, 15.Apr.2023, 08:00

INTERVJU Milan St. Protić: Učeni i pošteni ljudi ne žele u aktivnu politiku, a bez njih nema uspeha

Iskreno, nisam dobar prognozer, ali takozvanih izbora će biti ako i kad vlastima bude odgovaralo. Tako je bilo dosad, tako će biti i ubuduće. Mogućno je da vlast proceni korisnost izbora po sebe do kraja godine. Izborni uslovi će, u to sam siguran, biti gori nego ikad. Računica vlasti je veoma prosta: izbori za njih imaju smisla pod uslovom boljih rezultata od prethodnih. Oni bi najviše voleli da vladaju bez ikakvog ograničenja, kontrole ili kritike. Alergični su na svaki vid suprotstavljanja, protivljenja, oponiranja.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

St. Protić: Izborni uslovi će, u to sam siguran, biti gori nego ikad

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2023

"Iskreno, nisam dobar prognozer, ali takozvanih izbora će biti ako i kad vlastima bude odgovaralo. Tako je bilo dosad, tako će biti i ubuduće", rekao je za Danas Milan St. Protić, istoričar i nekadašnji ambasador u SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.