Hrvatska predsednica: Očekujem razmenu poseta posle izbora u Srbiji

Izvor: RTS, 15.Feb.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska predsednica: Očekujem razmenu poseta posle izbora u Srbiji

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je Hrvatska otvorena za saradnju sa Srbijom i da se nada da će posle izbora budućeg predsednika Srbije doći i "do razmene poseta između dve zemlje".
"Gledajući prema izborima u Srbiji i izboru budućeg predsednika, nadam se konačno i razmeni poseta između dve države, ali da one ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budu protokolarne i zabava za javnost nego konkretne", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Tako je u Zagrebu odgovorila na pitanje novinara očekuje li da će, ako premijer Srbije Aleksandar Vučić pobedi na predsedničkim izborima, s njim imati bolje odnose nego s aktuelnim predsednikom Tomislavom Nikolićem.
Grabar Kitarovićeva je rekla da je dosad s Vučićem imala "korektne odnose" i dodala da je on ispunio neka od obećanja u vezi s poboljšanjem položaja hrvatske manjine u Srbiji.
Predsednica Hrvatske je rekla da će "pozdraviti bilo kakvu bolju saradnju između Srbije i Hrvatske".
Dodala je da Srbiji želi "budućnost koja je mirna i prosperitetna" i založila se za konačno rešavanje otvorenih pitanja koja treba rešavati bilateralno, da ne bi predstavljala prepreke na putu Srbije prema EU.
"Mislim da treba da budemo dovoljno zreli s obe strane granice, da to rešimo kao bilateralna pitanja", rekla je hrvatska predsednica na konferenciji za novinare, povodom dve godine mandata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.