Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2016, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofer: Sankcije Rusiji nanose štetu austrijskoj privredi

Kandidat za predsjednika Austrije iz redova Slobodarske stranke Austrije Norbert Hofer najavio je da će, ukoliko pobijedi na izborima, ići u posjetu Rusiji što prije, jer smatra da je dobra budućnost Evrope moguća samo ako ona ima prijateljske odnose sa Rusijom.

Hofer za "Sputnjik" kaže da nije zadovoljan što su antiruske sankcije još na snazi jer one nanose štetu privredi.

"Posljednjih nedjelja razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sam sa velikim brojem domaćih poljoprivrednika koji imaju ogromne gubitke zbog sankcija. Pitam se kome su potrebne te restriktivne mjere", rekao je austrijski političar.

Hofer ističe da Slobodarska partija Austrije tradicionalno podržava dobre odnose sa Rusijom i da postoji prostor za njihovo poboljšanje.

"Putin je tokom govora u Drezdenu 2006. godine poručio da je Rusija prijatelj Njemačke. Vjerujem da bi mi trebalo da jačamo to prijateljstvo. Naravno da ponekad zemlje imaju međusobne probleme, to je normalno, ali prijateljstvo bi trebalo da bude prioritet", rekao je Hofer.

On kaže da Austrija nema pravo da zaboravlja istoriju i šta duguje Rusiji.

"Naravno da u tom smislu dugujemo i Amerikancima, ali svakako treba pamtiti koliko je Rusa poginulo za naše oslobođenje", zaključio je Hofer.

On je rekao da Njemačka i Austrija odavno imaju odličnu saradnju. Ustavni sud Austrije saopštio je početkom jula da drugi krug predsjedničkih izbora mora biti održan ponovo.

Ovim je tijesno poraženi kandidat Slobodarske stranke Norbert Hofer dobio drugu šansu. Njega je na glasanju 22. maja porazio kandidat Stranke zelenih Aleksander Van der Belen, a razlika u broju glasova bila je manja od jednog procenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.