Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade ljudi na ulicama Srbije zbog nezadovoljstva izbornim rezultatima

BEOGRAD - U gradovima širom Srbije drugu veče zaredom su se okupile grupe demonstranata da bi iskazale nezadovoljstvo zbog pobjede Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima, koji su održani u nedjelju, 2. aprila.

Demonstranti su se u utorak oko 18.00 časova okupili ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, odakle su krenuli u protestnu šetnju koja se završila oko 21.30 časova, uz najavu da će u srijedu biti održan i treći skup.

Građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su bili opremljeni trubama, pištaljkama, bubnjevima i transparentima, ali nije bilo stranačkih obilježja, prenose beogradski mediji.

Ispred zgrade Radio-televizije Srbije demonstranti su upalili nekoliko baklji, a ka zgradi je bačeno par plastičnih flaša. I ispred zgrade Vlade Srbije upaljeno je nekoliko baklji.

Oko hiljadu demonstranata, mahom mladih ljudi, okupilo se oko 18.00 časova i u Novom Sadu, iz Kampusa Novosadskog univerziteta ulicama su se uputili ka centru grada na Trg slobode uzvikujući "Ne damo Srbiju", "Slobodna Srbija" i pozivali građane da izađu na ulice i podrže proteste.

Okupljeni su nosili plakate na kojima je pisalo "Ako vam je dobro, onda ništa", "Sloboda medija", "Lopovi ne kradu, zna se ko to radi", "Protiv sistema".

Protestovalo je i više od 2.000 Nišlija, uglavnom studenata i srednjoškolaca, koji su se okupili na Trgu kralja Milana u Nišu da bi iskazali nezadovoljstvo rezultatima predsjedničkih izbora.

Nezadovoljstvo izbornim rezultatima izrazili su, između ostalih, mladi u Somboru, Jagodini, Kraljevu, Užicu, Loznici, Smederevu, Vranju, Novom Pazaru te Kragujevcu i Čačku, gdje je, uprkos jakom pljusku, na centralnom gradskom trgu protestovalo oko hiljadu građana.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.