Hiljade Čeha protestovale zbog formiranje vlade premijera pod istragom

Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Čeha protestovale zbog formiranje vlade premijera pod istragom

Hiljadw Čeha su večeras u Pragu protestovale protiv vršioca dužnosti premijera Andreja Babiša jer, iako je pod istragom zbog prevare, i dalje namerava da formira vladu i to uz podršku Komunističke partije.Predsednik Češke Miloš Zeman sutra namerava da ponovo imenuje Babiša za pmandatara, navodi agencija AP. Babišov pokret ANO (Da!) pobedio je na parlamentarnim izborima u oktobru, ali je njegovoj manjinskoj vladi u januaru izglasano nepoverenje, te je morala da podnese ostavku.  Babiš planira da svoju novu vladu formira sa Socijal-demokratama koji bi vladali uz podršku Komunista. Demonstranti se tome protive i zahtevaju Babišovu ostavku.Njegov položaj je otežan izveštajima da je u komunističko vreme saradjivao s tajnom policijom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA ŠANSA: Zeman ponovo imenovao Babiša za premijera

Izvor: Kurir, 06.Jun.2018, 14:49

Češki predsednik Miloš Zeman imenovao je danas ponovo Andreja Babiša za premijera čime mu je pružio novu šansu da formira vladu i okonča višemesečni politički zastoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.