Haos pred izbore: Hakeri udarili na Makrona

Izvor: Mondo, 06.Maj.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos pred izbore: Hakeri udarili na Makrona

Izborni štab francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona saopštio je da je bio meta "velikog i koordinisanog" hakerskog napada pošto su na internetu objavljeni procureli dokumenti.

Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner, FILE Predsednički kandidat na izborima u Francuskoj - Emanuel Makron

Makronov štab je naveo da je to bio pokušaj destabilizacije sutrašnjeg drugog kruga izbora u Francuskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U saopštenju kasno sinoć navedeno je da su u petak procureli imejlovi članova Makronovog izbornog tima i finansijski dokumenti i ugovori kampanje, ali nije jasno ko je odgovoran za hakerski napad i objavljivanje dokumenata.

Zbog izborne tištine koja je počela malo posle tog saopštenja, Makronova protivkandidatkinja Marin Le Pen nije mogla da komentariše curenje informacija.

Duel Marin Le Pen i Makrona: Pljusak uvreda

Makronov centristički "Pokret" saopštio je da se napad desio pre nekoliko sedmica i da su njihovi dokumenti pomešani s lažnim dokumentima da bi se "posejala sumnja i dezinformacija" i destabilizovalo sutrašnje glasanje.

Kandidat za predsednika oženjen svojom nastavnicom

Izborno regulatorno telo saopštilo je da istražuje hakerski napad i curenje dokumenata.

Predsednički kandidat dobio jaje u glavu! (VIDEO)

Glasanje za novog predsednika Francuske počeće danas u inostranstvu, a sutra će se glasati u Francuskoj.

-----------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Makron na meti hakera pred izbore

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2017

PARIZ - Jedan od kandidata za predsjednika Francuske Emanuel Makron našao se na meti "masovnog i koordinisanog" hakerskog napada s ciljem da se ometu sutrašnji izbori, saopšteno je iz njegovog predizbornog tima...U saopštenju se navodi da su dokumenti, koji su u petak objavljeni na internetu, ukradeni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.