HAOS MEĐU AMERIČKIM DEMOKRATAMA - I SANDERS PROGLASIO POBEDU: Odakle ja potičem, osoba koja dobije najviše glasova pobeđuje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2020, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS MEĐU AMERIČKIM DEMOKRATAMA - I SANDERS PROGLASIO POBEDU: "Odakle ja potičem, osoba koja dobije najviše glasova pobeđuje" (VIDEO)

Sanders je, govoreći u četvrtak u Mančesteru, ukazao na svoje vođstvo u realnom broju glasova u Ajovi.

Demokratski predsednički kandidat, Berni Sanders, pridružio se Pitu Butidžidžu, u četvrtak, u tvrdnji da je pobedio na haotičnim partijskim izborima u Ajovi.

Sanders, levičarski senator iz Vermonta i Butidžidž, bivši gradonačelnik Saut Benda, Indijana, razdvojeni su tankom linijom u rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << objavljenim do sada od izbora u ponedeljak.

Butidžidž se proglasio pobednikom na osnovu broja delegata iz Ajove, koji će biti poslati na Demokratsku konvenciju u julu, dok je Sanders svoju pobedu proglasio na osnovu broja građana koji su glasali za njega.

Bernie Sanders bashes Iowa Democratic Party and claims popular vote victory https://t.co/c9fOxwH200 pic.twitter.com/mdLeNF5gLc

— CBS News (@CBSNews) February 6, 2020

Konačni rezultati tek treba da budu objavljeni, a postavljene su i neke sumnje u njihovu tačnost.

- Drugim rečima, oko 6.000 više građana Ajove izašlo je da podrži moju kandidaturu nego kandidaturu bilo kog drugog - rekao je.

- Odakle ja potičem, osoba koja dobije najviše glasova pobeđuje - rekao je Sanders, tvrdeći da se previše pažnje stavlja na delegate.

On je rekao da je sistem kokusa previše komplikovan i da je bila greška što se stranka "oslanja na neproverenu tehnologiju".

Stranački zvaničnici su za tehničku propast optužili "grešku kodiranja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.