Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruzijski parlamentarni izbori - optužbe unapred

TBILISI/MOSKVA - U Gruziji je u osam sati po lokalnom vremenu otvoreno 3.475 biračkih mesta na kojima će oko 3,5 miliona birača izabrati 150 poslanika sa novim mandatom na četiri godine.

Na izborima za četvorogodišnji mandat učestvuju vladajući Jedinstveni nacionalni pokret i 11 opozicionih partija i izbornih blokova, a, prema oceni analitičara, glavni favoriti su vladajuća partija i najveći opozicioni blok "Ujedinjena opozicija: Nacionalni savet - Nova desnica", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kome je udruženo devet partija.

Opozicioni protivkandidati predsednika Mihaila Sakašvilija sa predsedničkih izbora u januru Levan Gačečiladze i David Gamkrelidze tvrde da vlasti nameravaju da falsifikuju rezultate. Oni unapred prete da će, ukoliko bude falsifikata rezultata izbora, izvesti njihove pristalice na ulicu.

Uoči održavanja izbora predsednik Gruzije Mihail Sakašvili rekao je da će gruzijske vlasti učiniti sve radi demokratskog, slobodnog i transparentnog sprovođenja izbornog procesa. On je izrazio spremnost da proširi saradnju sa parlamentom i parlamentarnu kontrolu rada vlade.

Prema pisanju ruske štampe, tokom predizborne kampanje cena minuta pojavljivanja na vodećim televizijskim kanalima bila je od 10.000 dolara danju do 30.000 u udarnim večernjim terminima.

Prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 20 časova u četvrtak.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.