Grujičić: Srpski narod neće pristati na izdvajanje Srebrenice

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujičić: Srpski narod neće pristati na izdvajanje Srebrenice

Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je bošnjačka inicijativa o izdvajanju te opštine iz Republike Srpske besmislena, jer nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, kao i da je za takve odluke potrebna saglasnost srpskog naroda koji to nikada neće prihvatiti, prenose danas banjalučki mediji.

Grujičić je rekao da ponovno pojavljivanje te inicijative u javnosti predstavlja očajnički vapaj izbornih gubitnika koji ne mogu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pomire sa porazom i činjenicom da se na demokratskim izborima bira vlast, prenosi RTRS.

On pita zašto poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, njegov prethodnik Mustafa Cerić i njihovi istomišljenici, navodni intelektualci, nisu to pitanje isticali dok su Bošnjaci imali apsolutnu vlast u Srebrenici i da li to oni žele da uvedu neke svoje zakone koji bi omogućili da samo predstavnici jednog, bošnjačkog naroda odlučuju o svemu u ovoj opštini.

"U Srebrenici će izborni rezultati dovesti do pozitivnih promena koje će omogućiti bolji život i perspektivu, i Srbima, i Bošnjacima, i svim stanovnicima. Želimo i obezbedićemo uslove da svim stanovnicima ove opštine bude bolje", uverava Grujičić.

Kako je juče preneo Euroblic, grupa od 18 bošnjačkih i američkih intelektualaca i javnih ličnosti poslala je pismo evropskim i svetskim liderima u kojem traži izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske.

Među potpisnicima, kako se navodi, skandaloznog političkog pamfleta su i poglavar Islamske zajednice BiH Husein Kavazović, kao i njegov prethodnik Mustafa Cerić koji je sada predsednik Svetskog bošnjačkog kongresa.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Srpski narod neće pristati na izdvajanje Srebrenice"

Izvor: B92, 05.Nov.2016

Srebrenica -- Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je bošnjačka inicijativa o izdvajanju te opštine iz Republike Srpske besmislena...On je naveo da ta inicijativa nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, kao i da je za takve odluke potrebna saglasnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.