Građani idu dalje! Ibro, nastavi da sanjaš... (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Građani'' idu dalje! Ibro, nastavi da sanjaš... (video)

Ni ove sezone Zlatan Ibrahimović i pariski ''Sveci'' nisu uspeli da naprave rezultatski iskorak u elitnom evropskom takmičenju. Mančester Siti se za njih ovoga puta pokazao kao nepremostiva prepreka.

Posle 2:2 na Parku prinčeva, ekipa Mančester Sitija je večeras pred svojim navijačima uspela da trijumfuje nad Pari sen Žermenom rezultatom 1:0 i tako izbori plasman u polufinale Lige šampiona.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Gosti, oslabljeni neigranjem Matuidija i Davida Luiza, imali su prvu priliku na večerašnjoj utakmici preko svog najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, koji je u 17. minutu odlično izveo slobodan udarac, ali je golman Hart još bolje intervenisao.

Ali, onda sledi period bolje igre ''Građana'', De Brujne je u 23. minutu bio zamalo neprecizan iz izgledne pozicije, da bi na isteku prvih pola sata igre domaći iznudili jedanaesterac.

Posle greške Orijea, golman Trap je oborio protivničkog igrača i za arbitra nije bilo dileme - najstroža kazna.

Loptu je na belu tačku staviio Serhio Kun Aguero, gađao je donji levi ugao Trapovog gola, ali je umesto u mrežu, šutirao pored gola! Ostalo je 0:0.

Podsetimo, u prvoj utakmici u Parizu, ni PSŽ, konkretno Zlatan Ibrahimović nije iskoristio penal.

U nastavak meča se ušlo bez golova, a prve ozbiljnije prilike u nastavku imali su gosti, prvo preko Ibrahimovića iz slobodnog udarca, a nešto kasnije je pripretio i Tijago Silva posle kornera.

Nade ekipe Lorana Blana da ipak mogu do gola i plasmana u polufinale potrajale su do 76. minuta, kada su ''Građani'' izveli odličnu akciju, Fernando je na kraju proigrao Kevina De Brujnea, a ovaj sa ''kapice'' šesnaesterca pogodio donji levi ugao gola golmana Trapa - 1:0!

Nisu se predavali gosti ni posle primljenog gola, u 80. minutu Kavani je bio u prilici, ali je Hart opet dobro reagovao, a šest minuta kasnije ''Svecima'' nije priznat i gol zbog ofsajda.

Tada je slavlje ekipe Manuela Pelegrinija moglo konačno da počne, a dodajmo još i da naš Aleksandar Kolarov nije dobio priliku da zaigra, svih 90 minuta je proveo na klupi za rezerve.

Goal: De Bruyne, #mcfc - 1-0 [3-2]: pic.twitter.com/4rESOsqSoJ

— FootballGIFs (@GIFsFootie) April 12, 2016
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.