Grabar Kitarović: Razgovaraću s Vučićem kada prođu izbori

Izvor: RTS, 26.Avg.2016, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: Razgovaraću s Vučićem kada prođu izbori

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da planira da razgovara sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem čim prođu izbori u Hrvatskoj. Kako kaže, očekuje da se nađe način za rešavanje "bolnih pitanja".
Nakon što u Hrvatskoj prođu izbori sigurno ću razgovarati sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ćemo nakon izbora s novom hrvatskom vladom - koja god to bila - naći načina da sednemo, ne samo s Vučićem nego i sa srpskom vladom, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska predsednica je navela da bi u tim razgovorima učestvovali i "branitelji i udruženja civilnih žžrtava, svi oni koji jošš tražže svoje nestale".
"I da zaista nađemo načine za reššavanje bolnih pitanja koja su pre svega humanitarne prirode ali i pitanja potencijalnih mogućih optužžnica", rekla je Grabar Kitarović za HRT.
Takođe je naglasila da podržžava stav veterana da treba "deeskalirati retoriku i s jedne i s druge strane", prenosi Hina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatska predsednica: S Vučićem ću se čuti posle izbora

Izvor: Beta, 26.Avg.2016

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da će posle izbora u Hrvatskoj razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o inicijativi dela ratnih veterana koji s njim žele da se sastanu."Verujem da ćemo nakon izbora i s novom hrvatskom Vladom, koja god to bila, naći...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.