Gornji Milanovac: Opštinska izborna komisija naknadno promenila rezultate lokalnih izbora

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gornji Milanovac: Opštinska izborna komisija naknadno promenila rezultate lokalnih izbora

Opštinska izborna komisija u Gornjem Milanovcu revidirala je rezultate lokalnih izbora koji su zvanično objavljeni u Opštinskom 'Službenom glasniku' što je izazvalo nezadovoljstvo u nekim političkim strankama i javnosti.
Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DŠ) Dušan Đurović na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da su po nezvaničnim i zvaničnim rezultatima osvojili pet odborničkih mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a novom odlukom izgubili su jedno.
On je izjavio da je Opštinska izborna komisija (OIK) već 7. Maja objavila nezvanične rezultate što je zvanično objavljeno i u 'Službenom glasniku', da bi posle dva dana sve poništeno i saopšteni su novi, čime se vrši naknadna preraspodela mandata.
Prema rezultatima koji su objavljeni u Opštinskom 'Službenom glasniku': Socijalistička partija (SPS) osvojila je 20, Srpska napredna stranka (SNS) - devet, Demokratska stranka (DS) šest, DSS i Ujedinjeni regioni (URS) po pet a Nova Srbija četiri odbornička mandata.
Posle poništavanja ovih rezultata SPS, SNS i DS dobili su još po jedno mesto a to su izgubili URS, DSS i NS.
Kada su saznali za nove rezultate pojedine stranke su blagovremeno podnele prigovore, što je OIK juče većinom glasova odbila i članovi ovih stranaka su odbili da potpišu zapisnike.
'Mi ćemo uložiti žalbu Upravnom sudu jer OIK nije imala pravo da po službenoj dužnosti vrši poništaj rezultata izbora i raspodele mandata, jer je to suprotno Zakonu o lokalnim izborima' – tvrdi Đurović.
On je najavio da će biti podnete krivične prijave protiv odgovornih u OIK-u jer 'kako se to tumači u Gornjem Milanovcu oni mogu u bilo kom trenutku u toku mandata da vrše poništavanje rezultata izbora i dele nove'.
Novinari su energično tražili razgovore sa nadležnim u Opštinskoj izbornoj komisiji, kako bi se sve razjasnilo jer je najnovija odluka izazvala veliko interesovanje javnosti, ali se niko nije oglasio.
Agencija Beta uspela je telefonom da razgovara sa predsednikom OIK Draganom Jevremovićem, koji je doslovce rekao: 'U pitanju je tehnička greška i znao sam da ću ja za to biti okrivljen a Upravni sud će presuditi u nasu korist' i prekinuo vezu.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.