Gojković o pauzi: Život nije stao, bilo bi samo o Vučiću

Izvor: Press, 02.Mar.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković o pauzi: Život nije stao, bilo bi samo o Vučiću

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je za RTS da je u Skupštini u utorak sve urađeno u skladu sa Ustavom i zakonom.
Foto:telegraf.rs
"Zakazala sam sednicu, ona je počela. Opozicija je pokazala da nemaju program, ujedinjuje ih mržnja prema premijeru Vučiću i parlament bi koristili u te svrhe, ne bi se pričalo o zakonima. Videćemo kako će građani odlučiti o tome na izborima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekla je Gojkovićeva.
Kako kaže, "život nije stao, Srbija je stabilna i uzor u čitavom regionu". 

"Građani će birati kandidata po svojoj meri", navodi ona. 

Dramatičan dan u Skupštini Srbije je završen objavom predsednice Maje Gojković da će u četvrtak raspisati predsedničke izbore. 

Ona je dodala i da Skupština Srbije neće raditi, odnosno da će prolećno zasedanje, koje je počelo u sredu 1. marta, biti suspendovano do završetka izbora. 

Pauza koju je izrekla na kraju se pretvorila u kraj zasedanja, zbog čega na dnevni red nije došla ni tačka koja se odnosila na potvrđivanje ostavke zaštitnika građana Saše Jankovića. 

Povodom spekulacija da on ne može da bude predsednički kandidat jer mu nije potvrđena ostavka u parlamentu, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je rekla da je "na Jankoviću da razmišlja o političkim potezima koje vuče". 

Gojkovićeva je navela da će pre raspisivanja izbora imati još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi utvrdila tačan datum raspisivanja predsedničkih izbora. 

"Još jedan sastanak ću imati sa pravnim timom da vidim kada sve mogu da raspišem izbore i za koje datume. Za nekoliko sati će biti to tačno definisano. U 13.00 časova ću datum saopštiti javnosti", rekla je Gojković za RTS. 

Na pitanje da li će možda izborna kampanja trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana. 

Ona je povodom odluke da parlament ne zaseda dok se ne završe predsednički izbori rekla da postoji mogućnost da se, ako bude nešto hitno, održi i neka vanredna sednica.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.