Godišnjica smrti Kastra i početak novih izbora na Kubi

Izvor: VOA, 25.Nov.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti Kastra i početak novih izbora na Kubi

Na Kubi se obeležava godinu dana od smrti Fidela Kastra. Od danas do 4. decembra, kada je prošle godine Fidel Kastro sahranjen u Santjagu de Kubi, biće održano nekoliko komemoracija. A dok bude trajalo sećanje na Fidela, Kubanci će ići I na birališta. U nedelju, 26. novembra, će početi glasanje na izborima na kojima bi mogao da se pojavi novi lider – koji prvi put u proteklih 60 godina neće biti jedan od braće Kastro. Izbori za, najpre, opštinske, a potom provincijske I nacionalne zvaničnike biće završeni u februaru 2018. a Raul Kastro je ranije najavio da će se povući na kraju drugog petogodišnjeg mandata. Fildel Kastro mu je vlast predao 2008. Ipak, ne očekuje se da će politička tranzicija biti korenita s obrizom na to da Raul Kastro ostaje na čelu Komunističke partije – jedine legalne na Kubi.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuba odaje poštu Fidelu Kastru na godišnjicu smrti

Izvor: Beta, 25.Nov.2017

 Kuba danas dostojanstveno obeležava prvu godišnjicu smrti svog lidera Fidela Kastra, s jednim okom na istorijsku tranziciju koja će za manje od sto dana dovesti do kraja šest decenija braće Kastro, Fidela i Raula, na vlasti.Za odavanje pošte Kastru, nezaobilaznoj figuri Hladnog rata, preminulom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.