Glasanje će biti ponovljeno i na dva biračka mesta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2023, 21:14

Glasanje će biti ponovljeno i na dva biračka mesta u Nišu

Republička izborna komisija donela je rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja za narodne poslanike i u Nišu. Glasanje je poništeno na dva biračka mesta, a novo glasanje zakazano je za subotu, 30. decembar od 7 do 20 sati.

Rezultat poslednje sednice RIK-a koja je održana u ponedeljak, 25. decembra konstatovano je da se ne mogu utvrdi rezultati glasanja za narodne poslanike na tri biračka mesta u Nišu i Subotici, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << te će glasanje morati da bude ponovljeno.

U pitanju su biračka mesta broj 22 u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, kao i broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”. Obe škole nalaze se u Opštini Medijana.

Nadležne lokalne izborne komisije će za sprovođenje ponovnog glasanja, prema rešenju RIK-a, imenovati predsednike i članove novih biračkih odbora i njihove zamenike u stalnom i proširenom sastavu. Takođe, Ministarstvo državne uprave ui lokalne samouprave pripremiće za sprovođenje ponovnog glasanja overene izvode iz biračkog spiska, koje će morati da dostavi komisiji do utorka, 26. decembra.

Podsetimo, na sednici RIK-a održanoj 21. decembra, doneto je rešenje o ponovnom glasanju na 28 biračkih mesta, od kojih je 11 na jugu Srbije. U Svrljigu je njih 4, u Vlasotincu 3, dva u Babušnici i po jedno mesto u Bojniku i Lebanu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U opštini Medijana se ponavljaju izbori na dva biračka mesta

Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2023, 19:27

NIŠ..Na briračkim mestima broj 22 u OŠ “Sveti Sava” i broj 43 u OŠ “Dositej Obradović” biće ponovljeni izbori, odlučila je Republička izborna komisija...Oba ova mesta se nalaze u Opštini Medijana aponovljena glasanja će biti u subotu 30. decembra od 7 do 20 sati .(kraj) DN/SA..I ovo...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.