Glasaju Voždovac i Kostolac

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 06.Dec.2009, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasaju Voždovac i Kostolac

Beograd, Požarevac -- U beogradskoj opštini Voždovac i požarevačkoj opštini Kostolac, gde su danas održani lokalni izbori, sva biračka mesta su zatvorena u 20 sati.

Na vanredne lokalne izbore u opštini Voždovac izašlo je do 20 sati, kada su zatvorena sva glasačka mesta, 42,7 odsto upisanih birača, izjavio je predsednik OIK Igor Anđelković. On je dodao da je izlaznost bila za oko 10 odsto veća nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na izborima održanim 7. juna i ponovio da tokom glasanja nisu uočene veće nepravilnosti.

"Glasovi sa svih biračkih mesta pristižu u OIK i dok ne dobijem zapisnike sa svih biračkim mesta neću moći da potvrdim da li je izlaznost bila veća u podavalskim naseljima ili u centralnom delu opštine", rekao je Anđelković.

Treći put u poslednjih godinu i po dana, građani beorgadske opštine Voždovac pokušavaju da izaberu novu lokalnu vlast. Za poverenje građana nadmeće se uklupno 14 stranaka, koalicija i grupa građana.

Nakon burne i intenzivne stranačke kampanje, skoro 150 000 građana Voždovca ima priliku da izađe na izbore i glasa za one stranke ili liste koje su im privukle najviše pažnje.

Na 82 biračka mesta, Voždovčani mogu glasati za ukupno 56 odbornika, koliko ima lokalna skupština. Za izbore prijavilo se 14 stranaka, koalicija i udruženja građana.

Prvi preliminarni rezultati današnjih izbora očekuju se već oko 22 sata.

Predsednik Opštinske izborne komisije Igor Anđelković kaže da se izbori za sada odvijaju bez problema,

"Većih nepravilnosti, koje bi mogle uticati na rezultate izbora, nije bilo”, kaže on.

Građani Voždovca treći put u poslednjih godinu i po dana izlaze na izbore. Nakon vanrednih izbora održanih u junu ove godine, stranke se nisu mogle dogovoriti oko formiranja opštinske vlasti pa su zakazani novi izbori.

Velika izlaznost u Kostolcu

Građani Kostolca i četiri okolna sela danas po prvi put biraju 21 odbornika u skupštini ove požarevačke gradske opštine.

U Kostolcu vlada veliko interesovanje za izbore. Prema rečima sekretara Gradske izborne komisije Kostolca Miroslava Ungurjanovića do 19 sati glasalo je 59 odsto upisanih birača.

U ovom malom rudarskom mestu kod Požarevca za izbore je prijavljeno čak 17 izbornih lista.

Pored Kostolca glasa se u selima Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Inače, na 11 mesta ukupno 11.175 birača ima mogućnost da izabere jednu od 17 izbornih lista sa 309 kandidata. Na izbore samostalno izlazi 10 stranaka, prijavljene su dve koalicije i pet grupa građana.

Predsednik GIK-a Branislav Stjepović kaže da je gotovo polovina biračkog tela svojim potpisima podržala neku od lista koje izlaze na izbore.

Građani u Kostolcu očekuju da se formiranjem gradske opštine reše gorući problemi njihovog mesta, među kojima je najveći zagađenje životne sredine zbog rada termoelektrana i površinskih kopova uglja.

Tokom dana zabeležene su manje nepravilnosti koje su otklonjene.

Pored toga što u Kostolcu postoji oko 20 nacionalnosti, za izbore je prijavljena samo jedna manjinska lista - Demokratska partija Makedonaca.

Birališta se zatvaraju u 20 časova, a preliminarni rezultati bi trebalo da budu poznati tokom večeri.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Izbori na opštini Voždovac

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2009

U beogradskoj opštini Voždovac u nedelju ujutru su počeli vanredni lokalni izbori, na kojima može da glasa 149.360 birača, na 82 biračka mesta, koja su otvorena od sedam do 20 časova.

Nastavak na Vesti-online.com...

Voždovčani glasaju treći put

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2009

Na vanrednim lokalnim izborima u opštini Voždovac do 16 časova glasalo je oko 26 odsto birača, sedam odsto više nego na prošlim izborima, rečeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji. Nisu zabeležene nepravilnosti

Nastavak na Večernje novosti...

Do 10 sati na izbore izašlo šest odsto birača

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Dec.2009

Na vanredne izbore u beogradskoj opštini Voždovac do 10 sati izašlo je šest odsto birača, rekao je šef stručne službe Opštinske izborne komisije Branislav Miljković. Prema njegovim rečima, od sedam sati, kada su otvorena sva birališta, biračko pravo ostvarilo je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Kostolac: Do 16 časova glasalo 40 odsto birača

Izvor: Danas, 06.Dec.2009

Na prvim izborima za skupštinu požarevačke gradske opštine Kostolac do 16 časova izašlo je 40 odsto upisanih birača, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji. Do tada su zabeležene manje nepravilnosti koje su otklonjene, rekao je predsednik izborne komisije Branislav Stjepović. Svih 11 biračkih...

Nastavak na Danas...

Zatvorena biračka mesta na Voždovcu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2009

Na opštini Voždovac u nedelju u 20 sati zatvorena su sva biračka mesta, a do 19 časova svoje biračko pravo iskoristilo je oko 40 odsto građana, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Igor Anđelković...Na vanrednim lokalnim izborima pravo glasa imalo je 149.360 birača. Oni su mogli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.