Glasački materijal za izbore na Kosovu dostavljen - OEBS-u!

Izvor: KMnovine.com, 22.Apr.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasački materijal za izbore na Kosovu dostavljen - OEBS-u!

Misija OEBS-a na KiM, otvoriće pet biračkih centara sa ograncima širom Kosova, za glasanje na parlamentarnim izborima za poslanike skupštine Srbije u nedelju, saopštili u Prištini.


   
Ovako su izgledali izbori 2014. na KiM, bez državnih obeležja osim na glasačkim kutijama, kao u inostranstvu. Aranžirali izdaju: Vučić, Nikolić, Dačić. / Foto: KM Novine    

OEBS je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << aranžman prikladne geografske raspoređenosti centara i ogranaka, što omogućava dovoljnu pokrivenost oblasti gde se birači sa pravom glasa nalaze. Aranžirajući ovakav proces glasanja srpske vlasti, pre svega Vlada sa Vučićem na čelu, nastavlja izdajnički postupak i da se prema svojoj teritoriji ponašaju kao prema tuđoj državi!

Na svim mestima za glasanje biće prisutno OEBS-ovo osoblje ali srpskog gotovo da neće biti, barem ne u kontrolnom delu.

Angažovanje OEBS-a oslanja se na modele prethodnih operacija, naročito one iz 2014. godine.

OEBS će brinuti o izborima na Kosovu i Metohiji, uključujući čuvanje osetljivog materijala koji će se koristi tokom ovog procesa, prenose agencije.

Republička izborna komisija dostavila je OEBS-u glasačke listiće i biračke spiskove. Procedura glasanja za birače sa pravom glasa biće ista kao i 2014. godine, navodi RTS ali ne pojašnjava da li je ista kao i u ostatku Srbije? Naravno, nije ista, najviše liči na glasanje koje se obavlja u rasejanju, to jest u drugim državama iako se radi o prostoru srpske države koji je tako funkcionisao sve do Briselskog sporazuma.

Nakon završetka procesa, OEBS će transportovati prikupljene glasovu u Rašku i Vranje i predaće ih RIK-u na brojanje i ostale prateće procedure. Srpskim posmatračima nije dozvoljeno prisustvo zbog čega oni smatraju da se sprema velika prevara.



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Pet biračkih centara na Kosmetu

Izvor: Večernje novosti, 22.Apr.2016

U nedelju, na dan parlamentarnih izbora u Srbiji, na Kosovu i Metohiji će biti otvoreno pet biračkih centara U NEDELjU, na dan parlamentarnih izbora u Srbiji, na Kosovu i Metohiji će biti otvoreno pet biračkih centara. Kako je u izjavi za "Novosti" rekao Senad Šabović, portparol...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.