Izvor: RTS, 02.Dec.2021, 16:40

Glasački listić za referendum bele boje

Republička izborna komisija usvojila je na sednici rokovnik za vršenje radnji u postupku sprovođenja republičkog referenduma, radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Srbije, raspisanog za 16. januar.
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević izjavio je da su to radnje koje su vezane za jedinstveni birački spisak, sprovođenje referenduma, kao i utvrđivanje i objavljivanje rezultata republičkog referenduma.
RIK je odlučio i da će glasački >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << listić biti bele boje, jer je, kako je naveo Dimitiojević, ta boja neutralna i ne predstavlja nijednu političku organizaciju, dok će kontrolni listić biti tirkizne boje.
Utvrđen je i finansijski plan RIK-a za sprovođenje referenduma.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je sve građanke i građane da na vreme provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak i, ako jesu, da li su im upisani lični podaci tačni, kako bi mogli da ostvare pravo glasa na raspisanom republičkom referendumu koji će biti održan 16. januara sledeće godine. 
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.