GIK: Ukupno 24 liste, jedna odbijena

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIK: Ukupno 24 liste, jedna odbijena

Gradska izborna komisija proglasila je 24 liste od ukupno 25 predatih za beogradske izbore 4. marta, izjavio je predsednik GIK-a Zoran Lukić.

Jedina koja je odbijena je lista Novog komunističkog pokreta Jugoslavije, jer, kako je objašnjeno, nisu bili ispunjeni minimalni zakonski uslovi za njeno proglašenje.

Lukić je dodao da je rok za predaju izbornih lista istekao u petak u ponoć i da je 24 konačan broj lista koje će se naći na zbirnom spisku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Birači će na izborima moći da glasaju na 1.185 biračkih mesta, a u birački spisak za Beograd upisano je ukupno 1.606.693 građana.

"Poređenja radi, na predsedničkim izborima koji su bili prošle godine, bilo je 1.620.648, dakle nekih 14.000 više upisanih birača. Interesantno je poređenje sa gradskim izborima 2014. godine, kada je bilo 1.597.000, razlika je osam hiljada novih, upisanih birača u odnosu na pre četiri godine", kaže Lukić.

Gradska izborna komisija je u subotu proglasila izbornu listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka". Predstavnici liste "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" kažu da je to pokušaj da se birači dovedu u zabludu zbog identičnog naziva i tvrde da je nosilac proglašene liste Milorad Radulović zapravo funkcioner SNS.

Upitan da prokomentariše to, Lukić je odgovorio da veruje da su birači u Beogradu dovoljno edukovani, svesni, pismeni i da takve stvari ne mogu da ih dovedu u zabludu. "Ukoliko to neko drugačije misli, smatram da donekle i vređa građane Beograda".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GIK Beograda: Proglašene 24 liste - konačan broj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2018

Gradska izborna komisija proglasila je 24 liste od ukupno 25 predatih za beogradske izbore 4. marta, izjavio je danas predsednik GIK-a Zoran Lukić...On je istakao na konferenciji za medije da je to konačan broj lista i da će se na zbirnoj listi nalaziti 24 proglašene liste...Jedino nije proglašena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.