GIK: Nepotrebna panika, izborni materijal u potpunosti bezbedan

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 10:49

GIK: Nepotrebna panika, izborni materijal u potpunosti bezbedan

Gradska izborna komisija je saopštila da je Izborni materijal u potpunosti bezbedan i da paušalne izjave pojedinih članova šire nepotrebnu paniku

Saopštenje GIK-a prenosimo u celosti:

Gradska izborna komisija primorana je da, zbog istinite, pravovremene i objektivne informisanosti građana, reaguje na izjavu jednog člana Gradske izborne komisije u vezi sa čuvanjem izbornog materijala nakon sprovedenih izbora.

Gradska izborna komisija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavezi je da obavesti javnost da je izborni materijal potpuno bezbedan, te da se sve vreme čuva u potpunosti u skladu sa svim procedurama.

Izborni materijal čuva se i obezbeđuje u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom, uz primenu svih fizičko-tehničkih mera. Prostorije za odlaganje izbornog materijala su pod video nadzorom, zaključane, zapečaćene i čuvane od strane profesionalnog obezbeđenja, pripadnika komunalne milicije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovim putem još jednom uveravamo sve građane da nema mesta nikakvim sumnjama u vezi sa čuvanjem izbornog materijala, te da su ovakve izjave opasne i mogu uneti nepotrebnu i neracionalnu paniku među birače.

Bitno je napomenuti da Misija Kancelarije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za demokratske institucije i ljudska prava – ODIHR, nikada nije imala nijednu primedbu na čuvanje izbornog materijala nakon sprovedenih izbora.

Upravo iz tih razloga, Gradska izborna komisija se još jednom oglašava, kako ne bi dozvolila da ovakve izjave, koje su u potpunosti netačne, uruše poverenje građana u izborni proces. One takođe mogu naneti štetu i narušiti ugled Gradske izborne komisije, uprave Grada Beograda, svih zaposlenih u stručnoj službi, kao i svim akterima uključenim u rad Gradske izborne komisije, te tako i samom članu koji ovakve paušalne izjave iznosi u javnost.

Ponavljamo još jednom da birači nemaju nikakvog razloga za brigu, te da će svaki njihov glas biti sačuvan i evidentiran na ispravan način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GIK: Izborni materijal potpuno bezbedan, paušalne izjave šire paniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2023

Izborni materijal u potpunosti je bezbedan, ponovo je danas saopštila Gradska izborna komisija (GIK) u Beogradu i istakla da paušalne i netačne izjave pojedinih njenih članova šire nepotrebnu paniku i mogu da naruše poverenje građana u izborni proces.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.