Izvor: B92, 19.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus osuđuje Mirčićeve izjave

Novi Sad -- Pokrajinski odbor stranke G17 plus osudio je danas izjave potpredsednika Srpske radikalne stranke Milorada Mirčića.

Ocenjeno je da Mirčić time pokušava da izazove strah kod građana Vojvodine i inspiriše ekstremiste na napade i incidente. G17 plus je u saopštenju pozvala Srpsku radikalnu stranku da odustane od podela i huškanja građana Vojvodine i da izbori moraju proći u demokratskoj atmosferi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ta stranka je pozvala građane Vojvodine da ostanu verni tradiciji lokalnog suživota sa svojim komšijama i zatražila od državnih organa da dodatno obrate pažnju na očuvanje mira na celoj teritoriji Vojvodine.

Mirčić je u ponedeljak izjavio da postoji opasnost od izbijanja incidenata u delovima Vojvodine gde žive pripadnici mađarske manjine, kada Budimpešta prizna nezavisnost Kosova.

On je naveo da je te podatke SRS "dobila od poverljivih, obaveštajnih izvora, a ukoliko nemilih događaja zaista bude odgovornost će snositi vlasti".

Poslanici SVM-a u Skupštini Vojvodine zatražili su juče hitno sazivanje Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine i Skupštine Srbije na kojima bi se raspravljalo o Mirčićevoj tvrdnji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.