G17 Plus: Ni novi izbori nisu isključeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 Plus: Ni novi izbori nisu isključeni

BEOGRAD - Članica predsedništva G17 plus Suzana Grubješić izjavila je danas da će sigurno doći do pregovora liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije o formiranju vlade, jer unutar te koalicije ne postoji jedinstvo o pregovorima sa narodnjacima i radikalima.

"Sigurna sam da će početi pregovori sa koalicijom oko SPS-a, jer će pobediti razum. Jasne su izjave (lidera jedinstvene Srbije) Dragana Markovića i predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) da neće podržati da se nikad ne pošalje u skupštinu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju" sa EU), kazala je Grubješićeva radiju B92.

Ona je potvrdila da se za sada vode neformalni razgovori sa koalicijom oko SPS-a o formiranju vlade i da joj ne smeta vođenje paralelnih pregovora.

SPS i nije najvažniji, dovoljan je ostatak te koalicije

"Socijalisti nisu najvažniji, jer skupštinska većina može da se napravi i bez dela njihove koalicije", ocenila je Grubješićeva.

Ona je ponovila stav G17 plus da ta stranka neće formirati vladu sa SPS-om, ako naprave vlast na gradskom nivou sa radikalima i narodnjacima, i ocenila da i druge stranke liste "Za evropsku Srbiju" na bi pristale na taj "truli" kompromis.

Prema njenim rečima, nije isključeno da se održe novi izbori jer je, kako je navela, neodrživo da se pregovara tri meseca.

Komentarišući za danas najavljeno potpisivanje sporazuma za gradsku vlast u Beogradu, Grubješićeva je istakla da to ne znači ništa i da je to "kupovina vremena i tvrđenje pazara".

Političari ne mogu da menjaju sudske odluke

Upitana o uslovima SPS-a za fomiranje vlade vezanih za porodicu pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića i puštanje na slobodu bivšeg direktora RTS-a Dragoljuba Milovanovića, ona je rekla da političari ne mogu da menjaju sudske odluke, i dodala da je porodici Milošević "sasvim dobro u Moskvi".

Ona je još kazala da je bila iznenađena što predsednik SPS-a Ivica Dačić nije pošao sa zvaničnom delegacijom Srbije na sastanak šefova diplomatije Evropske unije u Brisel, i ocenila je stav evropskih zvaničnika "praktičan i realan" po pitanju formiranja vlade u Srbiji sa socijalistima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubješić: Doći će do pregovora sa Socijalistima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2008

Članica predsjedni&scaron;tva G17 plus Suzana Grubje&scaron;ić izjavila je danas da će sigurno doći do pregovora liste "Za evropsku Srbiju" i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) o formiranju vlade, jer unutar te koal ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.