Evropa sad samostalno na izbore, nosilac liste Milojko Spajić

Izvor: VOA, 27.Apr.2023, 00:20

Evropa sad samostalno na izbore, nosilac liste Milojko Spajić

Pokret Evropa sad (PES) novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića samostalno će nastupiti na parlamentarnim izborima zakazanim za 11. jun, a nosilac liste biće predsjednik te partije Milojko Spajić, odlučio je Glavni odbor PES-a kasno u srijedu. Iz Pokreta Evropa sad saopšteno je da je Glavni odbor jednoglasno donio odluku o samostalnom modalitetu nastupa na parlamentarnim izborima. "Odlučeno je da Pokret Evropa sad u narednom periodu obavi niz razgovora sa građanskim listama, nezavisnim intelektualcima, uglednim aktivistima, lokalnim pokretima i partijama manje brojnih naroda u vezi sa zajedničkim nastupom”, saopšteno je nakon sjednice. Prema navodima saopštenja nakon sjednice Glavnog odbora, listu Pokreta Evropa sad nosiće predsjednik Pokreta Milojko Spajić koji je za to dobio jednoglasnu podršku. Iz Evrope sad poručuju da će "jedinstveno nastaviti političku borbu za jak životni standard, slobodne insititucije i pomireno društvo". "Naša vizija je vizija u koju vjeruje Crna Gora i nastavićemo još odlučnije za nju da se borimo", navodi se u saopštenju. Prethodno su lokalni mediji objavili da je na sjednici PES-a jedan od dosadašnjih funkcionera te partije Janko Odović razriješen članstva u toj partiji. Spajić je u politiku ušao kao ministar u Vladi Zdravka Krivokapića, zajedno sa potpredsjednikom Evrope sad Milatovićem, sa kojim je pokrenuo program ekonomskih reformi koji je prosječnu platu uvećao sa 515 na 750 eura. Nakon što je Državna izborna komisija Crne Gore osporila njegovu predsjedničku kandidaturu zbog neprijavljenog državljanstva Srbije, njegov bliski saradnik ubjedljivo je na predsjedničkim izborima 2. aprila pobijedio dugogodišnjeg prozapadnog lidera zemlje Mila Đukanovića.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokret "Evropa sad" ide samostalno na izbore, Milojko Spajić nosilac liste

Izvor: Blic, 27.Apr.2023

Glavni Odbor Pokreta Evropa sad odlučio je večeras da ta stranka nastupi samostalno na junskim parlamentarnim izborima. Nosilac liste biće lider PES-a Milojko Spajić. Prema saznanjima CdM-a GO je usvojio predlog Spajića da PES samostalno ide na izbore.

Nastavak na Blic...

Prvi javni sukob Milatovića i Spajića unutar Pokreta Evropa sad

Izvor: Danas, 27.Apr.2023

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, novoizabrani predsednik Crne Gore, izjavio je danas u Tivtu da sednica glavnog odbora te partije, na kojoj je bez njegovog prisustva odlučeno o samostalnom izlasku na predstojeće izbore, nije sazvana ni na etičkom, ni na principu zajedništva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.