Evo Morales spreman ponovo da se kandiduje za predsednika

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo Morales spreman ponovo da se kandiduje za predsednika

Bolivijski predsednik Evo Morales prihvatio je da se kandiduje za predsednika u četvrtom mandatu, pošto ga je vladajuća partija proglasila za svog predsedničkog kandidata na izborima 2019. godine Bolivijski predsednik Evo Morales prihvatio je da se kandiduje za predsednika u četvrtom mandatu, pošto ga je vladajuća partija proglasila za svog predsedničkog kandidata na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izborima 2019. godine iako je to suprotno odlukama februarskog referenduma. Moralesova partija Pokret za socijalizam jednoglasno je juče "odobrila" da on bude njihov predsednički kandidat. Morales je kasnije sinoć po lokalnom vremenu izjavio da "ako narod kaže - hajdemo sa Evom onda nastavimo da tučemo desnicu i nastavimo naš proces". Morales, prvi bolivijski predsednik iz redova domorodaca, prvi put je izabran 2005, a zatim je ponovo izabran 2009. i 2014. godine. On je, međutim, s tankom razlikom izgubio na referendumu u februaru ove godine na kojem se glasalo o tome da li Ustav treba menjati da bi mu se omogućilo da se kandiduje još jednom, 2019. godine. Njegov sadašnji mandat ističe 22. januara 2020.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Evo Morales spreman ponovo da se kandiduje za predsednika

Izvor: Beta, 18.Dec.2016

Bolivijski predsednik Evo Morales prihvatio je da se kandiduje za predsednika u četvrtom mandatu, pošto ga je vladajuća partija proglasila za svog predsedničkog kandidata na izborima 2019. godine iako je to suprotno odlukama februarskog referenduma. Moralesova partija Pokret za socijalizam jednoglasno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.