Erdogan pobedio u prvom krugu izbora

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan pobedio u prvom krugu izbora

Prvi nezvanični rezultati predsedničkih izbora u Turskoj pokazuju da je Redžep Tajip Erdogan pobedio sa 56 odsto glasova.

Prema nezvaničnim podacima, odziv birača bio je manji nego na lokalnim izborima održanim u martu. Glasalo je između 70 i 75 odsto birača.

Popularnost aktuelnog premiera Erdogana objašnjava se činjenicom da je za vreme tri njegova uzastopna mandata Turska ostvarila ekonomski rast i porast životnog standarda.

Građani Turske prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << put su u svojoj istoriji direktno birali predsednika, što je posledica promene ustava.

Erdogan pobedom na današnjim izborima dobija šansu da sledećih deset godina bude na vlasti, pošto po ustavu ima pravo na dva petogodišnja predsednička mandata.

Protivkandidati su mu bili Ekmeledin Ihsanoglu, koga podržava najveća opzoziciona partija, i Selahatin Demiratas, Kurd koji predvodi levičarsku partiju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.