ERDOGAN SAOPŠTIO VAŽNE VESTI Uhapšen jedan od napadača na skup u okviru predizborne kampanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 15:43

ERDOGAN SAOPŠTIO VAŽNE VESTI Uhapšen jedan od napadača na skup u okviru predizborne kampanje

Izbori će se održati kao što je planirano

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da je uhapšen jedan od napadača koji je otvorio vatru na skupu u okviru predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u Istanbulu.

Erdogan je osudio napad u kojem je u subotu teško ranjena jedna žena i pohvalio policiju i tužioce koji rade na hapšenju ostalih osumnjičenih, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Agencija ističe da Erdogan nije naveo nacionalnu ili stranačku pripadnost napadača, niti motiv napada.

Napad se dogodio dok je Aziz Jeniaj, kandidat za gradonačelnika iz Partije pravde i razvoja (AKP), bio u poseti jednom udruženju, javila je Anadolija.

Teško je ranjena 32-godišnja žena, a napadači su pobegli vozilom.

Lokalni izbori u Turskoj biće održani 31. marta.

Erdoganova vladajuća AKP očekuje da će ponovo preuzeti mnoge ključne gradove i okruge koje je izgubila nakon što je u njima pre pet godina pobedila opoziciona Republikanska narodna partija, uključujući najveći grad u zemlji - Istanbul i glavni grad, Ankaru.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.