Džonson će danas ponovo od parlamenta tražiti glasanje o izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson će danas ponovo od parlamenta tražiti glasanje o izborima

Britanski premijer Boris Džonson danas će od parlamenta ponovo zatražiti da glasa o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora u decembru kako bi se izašlo iz zastoja o Bregzitu čiji je datum ponovo odložen.

Parlament je u ponedeljak odbio Džonsonov predlog o izborima. Britanski premijer je odmah posle tog odbijanja naveo da će ponovo to zatražiti od parlamenta.

Za današnje glasanje biće potrebna obična većina u parlamentu, dok je u ponedeljak bila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << potrebna dvotrećinska većina.

EU je u ponedeljak prihvatila Džonsonov zahtev o odlaganju Bregzita do 31. januara 2020. godine.

Velika Britanija je prvobitno trebalo da izađe iz EU 29. marta, ali je rok već tri puta pomeren pošto britanski parlament još nije usvojio sporazum o Bregzitu, ni prethodni koji je s Briselom pregovarala Džonsonova prethodnica Tereza Mej, ni novi, revidirani, koji je aktuelni premijer postigao s Unijom 17. oktobra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Britanski premijer danas će ponovo od parlamenta tražiti glasanje o izborima

Izvor: Danas, 29.Okt.2019

Britanski premijer Boris Džonson danas će od parlamenta ponovo zatražiti da glasa o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora u decembru kako bi se izašlo iz zastoja o Bregzitu čiji je datum ponovo odložen. Članak Britanski premijer danas će ponovo od parlamenta tražiti glasanje o izborima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.